Υλικά
1 συσκευασία Vegafit φυτικά κεφτεδάκια
1 κρεμμύδι
350ml χυμό από ρόδι
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.σ σιρόπι αγαύης
1 κ.σ ξύδι βαλσάμικο
Αλάτι & Πιπέρι
1 ξυλάκι κανέλας
10g φρέσκια μέντα
Σπόρια από Ρόδι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Τηγανίζουμε το κρεμμύδι 1 λεπτό σε λίγο λάδι.
Προσθέτουμε το χυμό ροδιού, τη ζάχαρη, το σιρόπι αγαύης, το βαλσάμικο ξύδι, το ξυλάκι κανέλας, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρεύουμε μαζί για 20-25 λεπτά σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία. Βγάζουμε τη σάλτσα από το μάτι μόλις η σάλτσα πήξει και την αφήνουμε να κρυώσει.
Κάνουμε πουρέ τη σάλτσα στο μπλέντερ.
Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε λίγο λάδι σε μέτρια υψηλή φωτιά για 4 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, παίρνουμε τα φύλλα της μέντας και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Ζεσταίνουμε τη σάλτσα για λίγο πριν σερβίρουμε. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα κεφτεδάκια και γαρνίρουμε με μέντα και σπόρους ροδιού.