Υλικά:
50γρ. Τρίχρωμη Κινόα
200γρ αλεύρι
110γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 κ.σ μπέικιν πάουντερ
150γρ. φρέσκα μύρτιλα
2 αυγα
225ml γάλα αμυγδάλου (ή της αρεσκείας σας)
100ml ελαιόλαδο
1 λεμόνι, καθαρισμένο
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C. Βράστε την κινόα σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσει, περίπου 12 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε το αλεύρι,την ζάχαρη, την βανίλια, μπέικιν πάουντερ, βατόμουρα και μια πρέζα αλάτι.
Σε ένα δεύτερο μπολ, χτυπήστε ελαφρά τα αυγά, το γάλα αμυγδάλου και το λάδι. Στήψτε το λεμόνι και προσθέστε στο μπολ. Ανακατέψτε το μαζι με την Κινόα.
Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε. Μοιράστε το τελικό μείγμα σε χάρτινες φόρμες muffins . Ψήστε τα muffins μέχρι να ροδίσουν και να μαγειρευτούν, περίπου 30 λεπτά.
💡Αποθηκεύστε τα muffins σε αεροστεγές σφραγισμένο δοχείο. Θα παραμείνουν φρέσκα για περίπου 3 ημέρες.