Πουρές
500 γρ. πατάτες
400 γρ. πλυμένων φύλλων σπανακιού
1 κ.σ βούτυρο βίγκαν / μαργαρίνη
1 κ.γ μουστάρδα
50 ml φυτικού γάλακτος
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Πιπέρι και αλάτι
Vegan σάλτσα
1 κρεμμύδι Ψιλοκομμένο
25 γρ. βούτυρο βίγκαν
1 κ.σ αλεύρι
1 κ. γ μουστάρδα
1 κ.γ σκόνη σκόρδου
1½ κ.γ σκόνη πάπρικας
1 κ.γ σκόνη κάρυ
1 κ.σ γλυκιά σάλτσα σόγιας
1 κλαδάκι ρίζας σέλινου ψιλοκομμένο
μαύρο πιπέρι
Υποκατάστατο κρέατος
1 πακέτο Vegafit Burger
Οδηγίες
- Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε την σάλτσα. Τηγανίζουμε το κρεμμύδι σε 25 γραμμάρια βούτυρο βίγκαν .
- Προσθέτουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε καλά. Ανακατεύουμε τακτικά το ταψί με ένα ξύλινο κουτάλι. Περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη γλυκιά σάλτσα σόγιας, μουστάρδα, πάπρικα, σκόνη σκόρδου και σκόνη κάρυ. Ανακατεύουμε καλά. Αν θεωρήσουμε ότι η σάλτσα είναι πολύ ελαφριά, τότε μπορούμε να προσθέσουμε λίγο γλυκιά κέτσαπ.
- Αφήνουμε το ζωμό να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά έως να δέσει ελαφρώς. Προσθέτουμε το σέλινο και ανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε το μπιφτέκι στην σάλτσα για να ζεσταθεί, δεν το αφήνουμε να βράσει, αλλά απλώς το ζεσταίνουμε.
- Τώρα μπορούμε να ολοκληρώσουμε τον πουρέ, λιώνουμε τις πατάτες.
- Προσθέτουμε βούτυρο βίγκαν / μαργαρίνη και το φυτικό γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει. Πασπαλίζουμε με πιπέρι, αλάτι, μουστάρδα και μοσχοκάρυδο.
- Ψιλοκόβουμε το σπανάκι και το ρίχνουμε στον πουρέ πατάτας. Το σπανάκι συρρικνώνεται λόγω της θερμοκρασίας του πουρέ.
- Σερβίρουμε το σπανάκι με την σάλτσα και το μπιφτέκι vegafit.